HTML

<div class="fb-like" data-href="http://zugkert.blog.hu/" data-send="true" data-width="450" data-show-faces="true"></div>

ZUG- Zuglói Közösségi Kert

Friss topikok

  • Zuglói Közösségi Kert: Kedves Tankred9! Zuglói fiatalokban merült fel a közösségi kert ötlete, melynek pozitív volt a fo... (2013.05.16. 18:25) Péntek esti fórum
  • Zuglói Közösségi Kert: Kedves Tankred9! Zuglói fiatalokban merült fel a közösségi kert ötlete, melynek pozitív volt a fo... (2013.05.16. 18:25) Májusi piknik
  • mileszebbol.blogspot.com: Én is szívesen csatlakoznék hozzátok! Kerepesi Róna saroknál lakunk! (2013.02.04. 10:45) ÖSSZEFOGLALÓ – TEREPBEJÁRÁS – 2013. január 19., szombat

Péntek esti fórum

2013.03.05. 12:40 Zuglói Közösségi Kert

Szerintem mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy a március 1-je 17:00 órát félelemmel-vegyes izgalommal vártuk. A csütörtök esti utolsó megbeszélésen minden harmadik kérdésünk az volt egymáshoz, hogy eljönnek- e, azok akikre számítunk, jó lesz- e a hangulat, jól fogják- e érezni magukat a vendégeink?

Aztán eljött a péntek 17:00 óra és elkezdtük a programot.

A vendégek köszöntése után bemutatkoztunk, mondtunk pár szót magunkról, elmeséltük, hogy ki miért csatlakozott a kezdeményezéshez (erről bővebben egy következő bejegyzésben), majd elkezdtünk beszélni a közösségi kertekről.

Dia1_1.jpg

Dia2.JPG

Dia3.JPG

Dia4.JPG

Dia5.JPG

Dia6.JPG

Dia7.JPG

Dia8.JPG

Dia9.JPG

Dia10.JPG

A power point vetítés után Barta Ferenc Zugló főépítésze szólt pár szót, majd Rozgonyi Zoltán Zugló alpolgármestere  biztosított minket a támogatásáról.

DSC_0145.JPG

DSC_0154.JPG

Majd megnéztük közösen a filmeket, először a Virágzó Zugló kezdeményezés 2012-es  összefoglalóját (https://www.youtube.com/user/viragzozuglo ), majd a megvalósult közösségi kertekről, többek között a Lecsós kert (https://www.youtube.com/watch?v=nUdcCmif6Qs ) projektet.

A filmvetítések után jött a picit kötetlenebb beszélgetés, egy úgynevezett word café módszerrel, ami láthatóan és tapasztalhatóan nagyon hasznos volt számunkra (és reméljük, hogy a többi résztvevő is így érezte) , mert lényeges információkhoz jutottunk, arról, ki hogyan képzeli el a leendő közösségi kertet.

wordcafe1.jpg

wordcafe2.jpg

Majd összegyűjtöttük az információkat.

wordcafe3.jpg

Amíg mi beszélgettünk, filmet néztünk a gyerekek sem unatkoztak :)

gyerekek.jpg

Természetesen készültünk a vendégeinknek egy kis meglepetéssel, elültetett metélőpetrezselymet ajándékoztunk mindenkinek és reméljük, hogy ezzel a kis meglepetéssel is közelebb kerültünk egymáshoz, mert abban biztosak vagyunk, hogy az álmainkat a közösség támogatása nélkül nem érhetjük el.

petrezselyem.jpg

A rendezvény végén tehették fel nekünk a résztvevők a kérdéseiket és mi igyekeztünk mindenre válaszolni, de ha valakiben maradt még kérdés, vagy nem tudott eljönni, de érdekli a közösségi kert, akkor ne habozzon írni nekünk a zuglokozkert@gmail.comra vagy a facebookon (üzenetben).

ui: 2013. 03. 23-án 15 órától pikniket tartunk a közösségi kert területén, gyere el, várunk szeretettel :) (http://www.facebook.com/events/416006858488873/ )

Ha még nem tettétek meg, ne felejtsétek el likeolni facebook oldalunkat itt: http://www.facebook.com/ZUGkert

Köszönjük! :)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugkert.blog.hu/api/trackback/id/tr495116323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mileszebbol.blogspot.com 2013.03.05. 12:57:06

Ott voltam és szuper volt, sajnos a második részre nem tudtam maradni, de másnap elsétáltunk a Zsálya utcába, 20 perc a lakásunktól :) Alig várjuk az összejövetelt! Köszönjük szépen!

a petrezselymet is vigyázzuk!

Zuglói Közösségi Kert 2013.03.08. 18:01:24

Örülünk, hogy jól érezted magad, várunk szeretettel a pikniken :)

Tankred9 2013.05.16. 08:26:44

Nem tudom, kinek az agyában született meg ez az elmebeteg ötlet, hogy Budapest egyetlen parkos lakótelepén levő területet fel kell parcellázni néhány hirtelen ötlettől vezérelt, 5 percig kertészkedni vágyó ember miatt.
Közel 40 éve lakom ezen a lakótelepen, sok emberrel beszélgettem, de eddig senki sem panaszkodott amiatt, hogy a lakótelepi parkban nem tud magának paradicsomot ültetni.
Értelmetlen, és felesleges pénzkidobásnak érzem a felparcellázást, a kerítést...stb.
Különösen, hogy van egy olyan érzésem- bár erről nem találtam sehol információt,-hogy a kertészkedés feltételeit a többi lakó által befizetett kommunális adóból kívánják finanszírozni.
Aki kertészkedni vágyik, vegyen magának egy telket, és ne parkot akarja felszántatni!

Zuglói Közösségi Kert 2013.05.16. 18:25:53

Kedves Tankred9!

Zuglói fiatalokban merült fel a közösségi kert ötlete, melynek pozitív volt a fogadtatása mind a közösség, mind pedig az önkormányzat részéről. A területen nem csak közösségi kert lesz, ha nem egy megújult pihenőpark is, ahol mindenki élvezheti a természetet. A lakótelepen élők túlnyomó része nem engedheti meg magának, hogy telket vegyen, ezért gondoljuk, hogy ez a kezdeményezés jó. Kérjük jöjjön el a májusi piknikünkre és tegye fel a kérdéseit, vitassuk meg az ellenérzéseit, hátha közelíteni tudjuk az álláspontjainkat.
Üdvözlettel:
ZUGkert szervezők
süti beállítások módosítása